Lukoil Neftochim Burgas Secures Perimeter with Powerful Thermal Imaging & Video Analytics Solution

Лукойл Нефтохим Бургас е най-голямата петролна рафинерия в Югоизточна Европа, обработваща 9.5 милиона тона суров нефт на година. Тъй като обектите на компанията са жизненоважни за местната икономика, организацията трябва да осигури ефективна защита на критичната си инфраструктура. За да гарантира максимална сигурност, Лукойл Нефтохим Бургас избра технологичните системи на FLIR за защита на периметъра с термални камери за наблюдение, доставени от Телелинк и партньора ни 2 Plus Bulgaria, в сътрудничество с Lukom-A,  специализираната агенция за сигурност на Лукойл България.

 

Лукойл избира да замени своите текущи системи за сигурност на периметъра, които дават добри резултати, но инсталирането им е доста скъпо. Екипът на фирмата решава да тества система с термални камери, тъй като тя осигурява контрол на цялата територия с относително малък брой камери, като по този начин намалява инвестицията, в сравнение с използването на устройства за осветяване и визуални камери около целия периметър.

 

За своя нефтохимически завод в Бургас Лукойл избира основния дистрибутор на FLIR за България - Телелинк и компанията партньор 2 Plus Bulgaria. Заедно те предлагат камери от сериите FC и F на FLIR в комбинация с софтуер за цялостен видео анализ за постигане на високо ниво на защита на периметъра.

 

Иван Илчев, системен техник в Телелинк, споделя: "Сензорно-кабелната система, която Лукойл Нефтохим използва, си имаше своите достойнства, но това изисква комплексна поддръжка, а и броят на фалшиви тревоги на системата е относително висок. Също така, визуалната CCTV система си има своите недостатъци. Като погледнете, периметърът на наблюдение на Лукойл Нефтохим е повече от 22 километра, така че би трябвало да има повече от 400 стандартни CCTV камери. Ние обаче знаем, че една камера за топлинни изображения може да замени лесно шест или седем стандартни камери за видеонаблюдение. Именно затова препоръчахме на клиента да използва система с термални камери на FLIR в комбинация със софтуер за цялостен видео анализ. По този начин изграждаме така наречената топлинна ограда, която е съвсем рентабилно решение. Най-хубавото при термовизионните камери е, че можете да ги използвате през нощта, в мъгла, при дъжд и в труднопроходими терени."

 

Чрез тази технологична система клиентът получава рентабилно решение за защита на периметъра, по-добра видимост и мощен инструмент за термални изображения с видео аналитични възможности.

Назад