Телелинк в най-значимото технологично събитие в София

Телелинк в най-значимото технологично събитие в София
27 октомври 2017

Първата по рода си дигитална не-конференция, провела се на 26 октомври 2017 г. в София Тех Парк, събра над 1000 участници от България и региона. Форумът обедини технологични компании, политици, лидери на мнение и предприемачи около теми, свързани с дигиталното бъдеще на Европа.

Сред гостите на събитието бяха Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество, Лиляна Павлова – Министър за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., Росен Плевнелиев – Президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017), Росен Желязков – Председател на държавна агенция „Електронно управление“.

 

Електронното управление, дигиталните медии, гражданство, финанси, образование бяха само част от дискусиите в не-конферентните сесии, в които се стимулира активното включване на участниците. Изводите от дебатите бяха обобщени и предадени на г-жа Габриел, за да помогнат при оптимизирането на политиките на европейското дигитално общество.

 

„Технологиите ще бъдат катализатор за развитие и обединител на дигитална Европа. Вече толкова много е възможно благодарение на тях, но днес се надявам, че тук ще очертаем визията си и за бъдещето на България и Европа до 2030 г. Нашата цел е чрез предоставянето на технологии да вдъхновяваме, да даваме възможности, да разгръщаме потенциал, защото те правят възможно наличието на продукти и услуги без граници, такива, до които всеки има достъп в световен мащаб“, заяви Любомир Минчев, основател и собственик на Телелинк.

 

The Digital UnConference Sofia 1.0 се организира от Дигитална Национална Коалиция (ДНК) в партньорство с Mastercard, Telelink, Cisco, Microsoft, DellЕМC, Google, Vivacom, IBM, GSMA, ETNO, Novartis и фондация „Решения за бъдещето“.

 

 

Назад